Met een ChipWise autoverzekering kun je 35% op je premie besparen.

Chipwise

ChipWise is een initiatief van Voogd en Voogd diensten en verzekeringen. Voogd en Voogd is een groot volmachtbedrijf met het hoogst aantal verzekerden op het gebied van motorrijtuigen. Voogd en Voogd is vanaf 2009 tot heden uitgeroepen tot beste serviceprovider van Nederland. In 2015 hebben zij de ChipWise geïntroduceerd. ChipWise is een innovatieve dienst die zorgt dat autoverzekeringen weer betaalbaar worden voor mensen die daar recht op hebben. Met een ChipWise rijgedragverzekering heb je een volledige dekking die gelijk is aan die van een normale autoverzekering. Een ChipWise autoverzekering met rijgedrag noemen ze ook wel een User Based Insurance ( UBI-verzekering), ofwel rijgedragverzekering.

ChipWise autoverzekering
Kies je voor een ChipWise autoverzekering, dan kiest je voor een autoverzekering waarmee jij als veilge rijder flink kunt besparen. De besparing kan oplopen tot wel 35% op het normale tarief van de autoverzekeraar. Aansluiten doe je met een ChipWise stekker die je van je verzekeraar ontvangt. Je kunt alle autoverzekeringen met rijgedrag van ChipWise op Rijgedragverzekering.nl afsluiten.

OBD ( On Board Diagnostics )
De ChipWise stekker plaats je gemakkelijk in de auto. De auto moet wel voorzien zijn van een OBD-poort ( OBD = On Board Diagnostics ). De ingang kun je meestal vinden onder het stuur of en bij sommige auto's in het middenconsole. Auto's vanaf het bouwjaar 2005 beschikken over een dergelijke OBD-poort.

ChipWise registratie
De ChipWise stekker registreert hoe vaak iemand per 100 kilometer de maximum snelheid overschrijdt, te hard optrekt en te hard remt. Dit bepaalt voor een groot deel jouw rijscore. Rijden in het donker of door dichtbevolkte gebieden weegt ook mee, omdat door verminderd zicht een grotere kans op ongelukken bestaat. De ChipWise stekker registreert dus jouw rijgedrag, de status van de auto en je locatie. Deze gegevens worden iedere minuut en op de momenten dat er zich een incident voordoet, doorgestuurd naar de server. Op basis van jouw rijgedrag krijg je korting. Je krijgt deze korting elke maand teruggestort op jouw bankrekening.

ChipWise App en Dashboard
De status van de auto en de locatie leveren je extra informatie op, zoals de mogelijkheid om op brandstof te besparen. Deze informatie is niet bepalend voor uw rijscore. Je kunt deze gegevens allemaal bekijken in je eigen dashboard. Je kunt ook de ChipWise app downloaden. Hiermee kun je je gegevens makkelijk ook op de telefoon bekijken. Alle gegevens zijn en blijven van jou. Alleen u heeft toegang tot het dashboard. De ChipWise geeft niet meer informatie door dan uw smartphone ook elke dag doet. Na twee maanden kun je alle gegevens wissen met de wis-knop. De gegevens die jonger zijn dan 2 maanden zijn nodig voor het bepalen van jouw korting. ChipWise kan anders geen premie teruggeven.

Aanvullende voorwaarden van ChipWise: ( op elke rijgedragverzekering van toepassing )
Aanvullende Voorwaarden ChipWise​

ChipWise autoverzekering met rijgedrag
Op dit moment bieden wij je de volgende autoverzekeringen met rijgedrag aan:
  • ASR
  • Reaal
  • Delta Lloyd
  • PersonenAutoVoordeelpolis ( Voogd en Voogd huismerk samen met verzekeraar Bovemij )
  • AutoPrismapolis ( Voogd en Voogd huismerk samen met verzekeraar Nationale Nederlanden )
Het aantal autoverzekeraars met ChipWise zal snel worden uitgebreid.

Rijgedragverzekeringen vergelijken en afsluiten:

Contactgegevens Rijgedragverzekering:

Telefoonnummer: 072 509 22 63 ( ma. t/m zat. van 09:00 tot 17:00 )

Openingstijden:
09:00 tot 17:00 maandag
09:00 tot 17:00 dinsdag
09:00 tot 17:00 woensdag
09:00 tot 17:00 donderdag
09:00 tot 17:00 vrijdag
09:00 tot 17:00 zaterdag

Postadres:
Rijgedragverzekering.nl
Postbus 167
1860 AD Bergen N.H.