Vraag en antwoord rijgedragverzekering

We proberen je zo goed mogelijk te informeren op rijgedragverzekering.nl. 
Daarom hebben we de meeste gestelde vragen en antwoorden voor je op een rij gezet.

Rijgedragverzekering
Een rijgedragverzekering is een zeer voordelige autoverzekering. Je kunt namelijk een extra korting op de verzekeringspremie van de auto verdienen bij goed rijgedrag. Bij een normale autoverzekering maakt de autoverzekeraar geen onderscheid op basis van rijgedrag. Met een rijgedragverzekering doet de autoverzekeraar dat wel. Hierdoor kun jij echt het verschil maken. De korting op een rijgedragverzekering loopt op tot wel 35%. Je kunt dus, als je kiest voor een autoverzekering met rijgedrag, 35% extra besparen op jouw autopremie. Deze besparing stort de verzekeraar elke maand terug op je bankrekening. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is gewoon normaal rijden met je auto.
 

Vergelijk en sluit de voordeligste rijgedragverzekering af:

Hoe werkt een rijgedragverzekering?

Dat zullen we je uitleggen. Eerst maken we een vergelijking tussen alle rijgedragverzekeringen. Als je de rijgedragverzekering hebt afgesloten krijg je van de verzekeraar een stekker per post thuisgestuurd. Deze stekker plaats je vervolgens in je auto. Dat is niet moeilijk. De ingang voor de stekker zit onder je stuur. Je stopt de stekker erin en klaar is Kees. Je hebt er verder geen last van. De stekker stuurt elke 2 minuten een signaal terug naar de verzekeraar. Jouw rijgedrag zal hiermee worden gemeten. Zij meten onder andere hoe snel je optrekt en hoe snel je tot stilstand komt. Ook meet de stekker of je te hard rijdt. Je mag best wel een keer te hard rijden en je zal best wel een keer te hard remmen. Het is niet zo dat je gelijk je korting verliest. Maar doe je dat te veel dan zal dat wel gebeuren. Als je dus gewoon normaal gebruik maakt van je auto dan krijg je de korting die past bij jouw rijgedrag. En dat is wel zo eerlijk.
 

Online kijken in je eigen Dasboard

Via een App kun je je eigen rijgedrag ook volgen. De App ziet er uit als een dasboard. Dit dashboard kun je dag en nacht bekijken. Zo kun je in de gaten houden of je aan het einde van de maand ook de maximale korting terug gaat krijgen. Of dat je misschien nog iets moet verbeteren.
 

Filmpje over de rijgedragverzekering bekijken?
 

Polismap App: gelijk jouw rijgedragverzekering bekijken

Na het afsluiten van de rijgedragverzekering kun je alle gegevens ( polis en groene kaart en persoonsgegevens ) bekijken via de Polismap App. Je ontvangt hiervoor een aparte e-mail. De App Polismap kun je downloaden via de App Store of Google Play en direct op jouw smartphone of tablet zetten. De Polismap App heeft nog veel meer voordelen. Zo kun je in de App het VoordeelPakket afsluiten zodat je alle verzekeringen bij ons hebt lopen. De korting op dit pakket loopt op tot 12%. Je kunt met de Polismap App ook een schade bij ons aanmelden.

Op elke rijgedragverzekering zit 14 dagen bedenktijd waarbinnen je kosteloos kunt annuleren.

Contactgevens Rijgedragverzekering:

Telefoonnummer: 072 509 22 63

of stel je vraag via WhatsApp op nummer 06 38 565 819

Openingstijden:
09:00 tot 17:00 maandag
09:00 tot 17:00 dinsdag
09:00 tot 17:00 woensdag
09:00 tot 17:00 donderdag
09:00 tot 17:00 vrijdag
09:00 tot 17:00 zaterdag


 
Vergelijken rijgedragverzekering
Wij vergelijken alle rijgedragverzekeringen en zetten de meest voordelige voor je op een rij. Wij hebben ook reguliere autoverzekeringen met een zeer lage premie. We vergelijken namelijk niet alleen rijgedragverzekeringen, maar ook kilometerverzekeringen en reguliere autoverzekeringen met elkaar. Dit doen wij als eerste in Nederland. Zo kun jij altijd de autoverzekering met de goedkoopste premie bij ons afsluiten.
 

Vergelijk alle rijgedragverzekeringen en autoverzekeringen:


Op elke rijgedragverzekering zit 14 dagen bedenktijd waarbinnen je kosteloos kunt annuleren.

Contactgegevens Rijgedragverzekering:

Telefoonnummer: 072 509 22 63

of stel je vraag via WhatsApp op nummer 06 38 565 819

Openingstijden:
09:00 tot 17:00 maandag
09:00 tot 17:00 dinsdag
09:00 tot 17:00 woensdag
09:00 tot 17:00 donderdag
09:00 tot 17:00 vrijdag
09:00 tot 17:00 zaterdag 
Wat is een rijgedragverzekering?
Kies je voor een rijgedragverzekering dan word je elke maand beloond voor veilig rijden. Met onze speciale stekker wordt nauwkeurig bijgehouden hoe je hebt gereden en afhankelijk van je rijscore ontvang je tot wel 35% premie terug op de toch al scherpe rijgedrag verzekeringspremie! Verder biedt de rijgedragverzekering alle gemakken die een normale autoverzekering of kilometerverzekering ook aan zou bieden. Voor meer informatie adviseren we je naar de volgende pagina te gaan. Hoe werkt het?.


 
Afsluiten rijgedragverzekering
Dit zijn de rijgedragverzekeringen die we op dit moment aanbieden:
  • Delta Lloyd ( maximale beloning 23% )
  • ASR verzekeringen ( maximale beloning 35%, en meerdere producten )
  • Nationale Nederlanden ( maximale beloning 35% )
  • Bovemij Verzekeringen ( maximale beloning 35% )
  • Reaal Verzekeringen ( maximale beloning 35% )
  • Wij zullen deze deelnemerslijst spoedig aanvullen. Bekijk hier alle rijgedragverzekering polisvoorwaarden.

Rijgedragverzekering afsluiten

We vinden het belangrijk je persoonlijk te kunnen adviseren over de rijgedragverzekering (-en). Zo kunnen we je ook beter informeren. Wij vergelijken rijgedragverzekeringen met elkaar en kijken welke autoverzekering met rijgedrag voor jou het voordeligst is en ook echt je past. Je kunt de rijgedragverzekering ook direct bij ons afsluiten. 
Downloads Rijgedragverzekering

Productwijzer motorrijtuigverzekeringen Rijgedragverzekering

Productwijzer rechtsbijstandverzekering verkeer Rijgedragverzekering

Productwijzer schadeverzekering voor inzittenden Rijgedragverzekering
Hoe vergelijken wij rijgedragverzekeringen?
Wij vergelijken alle rijgedragverzekeringen voor je op onze site. De getoonde rijgedragverzekeringen ( en andere autoverzekeringen ) op onze site kun je direct bij ons afsluiten. Op deze vergelijkingssite vergelijken wij naast rijgedragverzekeringen ook kilometerverzekeringen en normale autoverzekeringen aan. Je kunt dus kiezen voor het goedkoopste product of waar u zich het prettigst bij voelt.

Jullie bieden ook andere autoverzekeringen aan. Waarom?
We willen dat jij de meest voordelige autoverzekering bij ons gaat afsluiten. Dit kan een rijgedragverzekering zijn. In sommige gevallen is het goedkoper te kiezen voor een normale autoverzekering ( zonder stekker / kastje ) of een kilometerverzekering.

Daarom tonen we je alle premies van rijgedragverzekeringen, kilometerverzekeringen en autoverzekeringen in een keer. Het staat jou vrij om zelf een keuze maken en de autoverzekering af te sluiten die het best bij je past.

Wat is het doel van een rijgedragverzekering?
Het doel van een rijgedragverzekering is om veilig rijden te bevorderen. Door veilig te rijden kan de verzekerde premieteruggave krijgen in de vorm van een beloning. De verzekeraar stelt onder meer vast aan de hand van analyses van de verkregen data, welk gedrag het meest bijdraagt aan de veiligheid en welk gedrag bijgdraagt aan het ontstaan van schade. Op basis hiervan berekent de verzekeraar onder meer een eventuele premieteruggave / beloning.
Is een rijgedragverzekering veilig?
Een rijgedragverzekering is altijd ondergebracht bij een Nederlandse autoverzekeraar. De voorwaarden verschillen ook niet ten opzichte van tradionele voorwaarden van een autoverzekering. Er gelden wel aanvullende voorwaarden voor het gebruik van de stekker. Dus ja! De rijgedragverzekering is veilig.
Hoe zit het met mijn privacy?
De stekker geeft niet meer informatie over jou door dan jouw smartphone ook elke dag doet. De gegevens die opgehaald worden uit uw stekker zullen niet worden aangewend voor andere doeleinden dan alleen het bepalen van de premiestelling en de hoogte van de beloning. Deze gegevens zijn en blijven van u. De gegevens kunt u na twee maanden ook zelf verwijderen. De verzekeraar zal de gegevens ook niet tegen je gebruiken als je bijvoorbeeld net te hard hebt gereden bij het veroorzaken van een aanrijding. Dat is ook niet de doelstelling van de verzekering. De Verzekeraar heeft als beleid dat de data die met de stekker is verzameld niet worden afgegeven in het kader van een strafrechtelijk onderzoek. Dit geldt niet voor zover verzekeraar tot openbaarmaking verplicht is op grond van dwingende wet- en/of regelgeving of een bindende uitspraak van de rechter of een ander bevoegd overheidsorgaan. Wil je meer weten over hoe de verzekeraar om gaat met uw privacy? Bezoek dan onze pagina Privacy.
Verkopen jullie mijn rijgedrag gegevens?
Nee, De gegevens zoals de verzamelde data van jouw rijgedrag worden niet verkocht.
Hoe sluit ik een rijgedragverzekering af?
Rijgedragverzekeringen vergelijken en afsluiten:

Je start het een berekening maken op onze vergelijkingssite. Daar tonen we rijgedragverzekeringen en alle andere autoverzekeringen die er zijn. Je maakt daaruit zelf een selectie en kiest de autoverzekering die je wilt afsluiten. Vervolgens doorloop je de stappen en sluit de rijgedragverzekering, kilometerverzekering of normale autoverzekering online bij ons af. 
 
Kan ik gelijk rijden?
Je hebt net een rijgedragverzekering bij ons afgesloten. In de e-mail kun je zien of je direct bent geaccepteerd of dat er een voorlopige dekking is afgegeven. Als dat het geval is kun je direct rijden, 

Mag ik na de afsluiting ook zonder de stekker rijden?
Ja natuurlijk. De auto is gewoon verzekerd vanaf het moment dat wij je hebben geaccepteerd en aan jouw hebben bevestigd. We verzoeken je wel, zodra je wel over de stekker beschikt, om deze dan direct in je auto te plaatsen. Meer informatie over de stekker en de plaatsing ervan vind je op Over de Stekker.
Ontvang ik een polis van mijn rijgedragverzekering?
Jazeker. De polis staat na acceptatie direct in je mailbox. We zenden deze polis dus digitaal. Wij kunnen een rijgedragverzekeringspolis alleen digitaal versturen. In de e-mail staat ook beschreven hoe je kunt inloggen in je eigen polismap op www.mijn.polismap.nl en hoe de de polismap app kunt downloaden. Wil je meer informatie over de polismap en de app? Mijn Polismap en App
Ontvang ik een groene kaart van mijn rijgedragverzekering?
Jazeker. De groene kaart staat na acceptatie direct in je mailbox. We zenden deze groee kaart dus digitaal. Wij kunnen de groene kaart alleen digitaal versturen. In de e-mail staat ook beschreven hoe je kunt inloggen in je eigen polismap op www.mijn.polismap.nl en hoe je de polismap app kunt downloaden. Wil je meer informatie over de polismap en de app? Mijn Polismap en App
Kan ik mijn rijgedragverzekering ook online bekijken?
Jazeker. Wij hebben een uitgbreide en overzichtelijk polismap voor je klaar staan. Je kunt inloggen via mijn.polismap.nl. De inloggevens hebt je per mail ontvangen bij de afsluiting. Je kunt de gegevens ook bekijken op je polismap app. Met deze app kun je niet alleen jouw polis bekijken maar ook de groene kaart of pechhulppas inzien. Ook kun je er een schade mee melden. 
Wat als rijgedragverzekering.nl failliet gaat?
Jouw auto is verzekerd bij een Nederlandse verzekeraar. Wij treden slechts op als intermediair. Jouw polis en dekking blijft gewoon in stand.
Wat is een obd-stekker?
Een obd-stekker is een klein kastje ongeveer zo groot als een identifier van de bank. OBD staat voor On Board Diagnostics. De stekker meet het rijgedrag. De gegevens worden elke 2 minuten naar de server van de verzekeraar gezonden. De leverancies van de stekker is ChipWise. Voor alle ins en outs over de stekker verwijzen wij je naar onze pagina Over de Stekker.
Wat is ChipWise?
ChipWise is een innovatieve dienst die zorgt dat autoverzekeringen weer betaalbaar worden voor mensen die daar recht op hebben. ChipWise maakt gebruik van de ChipWise stekker die je gemakkelijk zelf plaatst in je auto. Met een ChipWise rijgedragverzekering heb je een volledige dekking die gelijk is aan die van een normale autoverzekering. Een ChipWise autoverzekering met rijgedrag noemen ze ook wel een User Based Insurance ( UBI-verzekering), ofwel rijgedragverzekering. ChipWise is een initiatief van Voogd en Voogd diensten en verzekeringen. Voogd en Voogd is een groot volmachtbedrijf met het hoogst aantal verzekerden op het gebied van motorrijtuigen. 

 
Wat moet moet ik doen als de stekker kapot is?
Neem zo snel mogelijk contact met ons op. We zorgen er dan voor dat je een nieuwe krijgt.
Werkt de stekker ook in het buitenland?
Jazeker. De stekker werkt wereldwijd.
Kan ik de stekker uitzetten?
Nee, de stekker kun je niet uitzetten. 
Kan ik mijn rijgedrag gegevens ook wissen?
Ja dat kan bij de meeste verzekeraars. Je kunt dan gebruik maken van de wisknop. Alles zal dan worden verwijderd behalve de vastgelegde data op de dag dat je eventueel een schade hebt gehad.
De garage wil de stekker eruit halen mag dat?
Ja dat mag. Als je er maar voor zorgt dat jij of de garage daarna deze weer terugplaatst.
Wanneer ontvang ik de stekker?
De stekker ontvang je uiteraard zo snel als mogelijk. Je ontvangt deze per post. Deze ontvangt deze in ieder geval binnen 14 dagen na het afsluiten van de rijgedragverzekering.
Wie is eigenaar van de stekker?
De stekker krijg je in bruikleen. Na het stopzetten van jouw autoverzekering stuur je de stekker aan ons terug.
Hoe krijg ik mijn beloning?
Dat hangt af per verzekeraar. De meeste rijgedragverzekeraars zullen de beloning na de eerste maand overmaken per bank.
Wat zijn telematicakosten?
We brengen je € 2,- telematicakosten per maand in rekening voor het gebruik van de stekker. Met deze vergoeding draag jij bij in de kosten van de telematica ( SIM /GSM ).
Wat doe ik bij een autowijziging?
Je hebt een andere auto gekocht. Gefeliciteerd!

Je geeft de autowijzing aan ons door door ons te bellen ( Tel. 0725092263 ). We bepalen dan samen met jou welke nieuwe rijgedragverzekering het meest geschikt voor je is. We kunnen dus kiezen uit alle rijgedragverzekeringen die meedoen in de vergelijking. We kunnen dus switchen tussen de verschillende rijgedragverzekeraars. Na acceptatie kun je direct rijden. Plaats wel eerst de stekker in je nieuwe auto!

Als je besluit niet meer bij ons te willen verzekeren dan geef je de stekker terug binnen 4 weken. Ontvangen wij deze niet dan brengen we € 75,- kosten in rekening.
Wat doe ik met de stekker als ik elders een verzekering afsluit?
Stuur de stekker zo snel mogelijk ( binnen 2 weken ) aan ons terug. Doe je dat niet dan brengt de rijgedragverzekeraar hiervoor kosten in rekening. Dit is meestal  75,-.
Hoe verloopt de premiebetaling?
De rijgedrag verzekeringspremie betaal je altijd per maand. De rijgedragpremie zal dan automatische van jouw bankrekening worden afgeschreven. Voor het afsluiten van een rijgedragverzekering geef je ons toestemming voor automatische afschrijving. Er is dus geen keuze uit kwartaal, halfjaars, of jaarbetaling.
Ik zit in de malus door schade. Kan ik een rijgedragverzekering afsluiten?
Ja hoor dat is geen probleem. Ook met negatieve schadevrije jaren kun je prima bij ons een autoverzekering of rijgedragverzekering afsluiten. Met een rijgedragverzekering kun je juist in dit geval veel voordeel behalen. Met name op het gebied van het afsluiten van een rijgedragverzekering met een voordelige premie. Vraag uw verzekering gerust aan met ( min) -1, -2, -3, -4, -5 enzovoort. Bereken daarom direct de premie van uw autoverzekering en kies voor de goedkoopste aanbieder.

Wie bel ik bij een schade?
Je neemt altijd contact met ons op. Wij zijn en blijven je aanspreekpunt in alle gevallen.

Wil je een schade bij ons aanmelden? 
Ga dan naar schade melden bij de rijgedragverzekeraar.
Wie bel ik als ik vragen heb?
Je neemt altijd contact met ons op. Wij zijn en blijven je aanspreekpunt in alle gevallen.

Contactgegevens Rijgedragverzekering:

Telefoonnummer: 072 509 22 63 

Openingstijden:
09:00 tot 17:00 maandag
09:00 tot 17:00 dinsdag
09:00 tot 17:00 woensdag
09:00 tot 17:00 donderdag
09:00 tot 17:00 vrijdag
09:00 tot 17:00 zaterdag

Je mag ook ons contactformulier invullen zodat we je vraag per e-mail kunnen beantwoorden. We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk tijdens werkdagen.