Over de stekker

Na het afsluiten van de Rijgedragverzekering zullen we je de stekker per post versturen. Je kunt hem dan zelf eenvoudig in jouw auto plaatsen. Hoe dat precies moet lees je hieronder.

 

Stekker

Makkelijk te installeren

De stekker noemen wij een OBD-stekker. OBD staat voor On Board Diagnostics. De stekker plaats je in een paar seconden in de OBD-aansluiting onder het dashboard van de auto.  Nadat je ongeveer 10 kilometer met je auto hebt gereden, start de stekker met het verzenden van de rijgegevens. Het merk van deze stekker is Chipwise.

Wat registreert de stekker precies?
De stekker registreert je rijgedrag, de status van de auto en uw locatie. Deze gegevens worden daarna iedere minuut en op de momenten dat er zich een incident voordoet, doorgestuurd naar de server. Op basis van uw rijgedrag worden jouw rijscore en korting berekend. De status van de auto en de locatie leveren u extra informatie op, zoals de mogelijkheid om op brandstof te besparen. Deze informatie is niet bepalend voor uw rijscore.

Kosten stekker
De kosten per maand bedragen € 2,-. Dit is een vergoeding voor de gemaakte datakosten.

Privacy
Alleen jij kunt jouw persoonlijke stekkergegevens raadplegen door in te loggen op jouw dashboard. Naast het berekenen van de rijscore, gebruikt de rijgedragverzekeraar de informatie alleen voor statistische analyses om het product te verbeteren en de beloning te berekenen. Bij de meeste rijgedragverzekeraars kun je zelf de opgeslagen informatie na 2 maanden weer wissen door gebruik te maken van de wisknop.

Installatie van de stekker
Het plaatsen van de stekker is erg gemakkelijk. Hier leggen we je uit hoe je dit doet.

Auto’s jonger dan 10 jaar ( vanaf 2005 ) zijn altijd uitgerust met een universele diagnosepoort, type OBD2 (OBD staat voor ‘On Board Diagnostics’). Daarom kun je in de meeste auto’s heel eenvoudig zelf de stekker plaatsen. Is jouw auto ouder dan 10 jaar, kun je de OBD-poort toch niet vinden of is er een ander probleem? Kijk dan op www.obdhulp.nl of bel naar 0900-6234857 (50 ct p. min.)

Waar plaats je de stekker?
De OBD-poort van de auto zit meestal onder het dashboard aan de bestuurderszijde of in de buurt van het dashboard. Het kan zijn dat er een klepje voor zit. De OBD-poort ziet er net zo uit als de scart-ingang van je tv. Als je de locatie hebt gevonden en het eventueel aanwezige beschermkapje hebt verwijderd, hoef je alleen nog de stekker in de poort te steken en klaar!

Extender ( verlenging aansluiting stekker )
Bij een beperkt aantal auto’s kan het klepje na de installatie niet meer dicht of zit de stekker in de weg. Dat is eenvoudig te verhelpen met de Extender, een verlengsnoertje voor je stekker. Deze lost het probleem op door de stekker op een andere plek te bevestigen. Als de auto een extender nodig heeft dan wordt deze gratis meegeleverd. De installatie met de extender moet uiteraard veilig en goed gebeuren. Wij adviseren je daarom om dit door je eigen garage, technische dienst of een gecertificeerd inbouwstation te laten uitvoeren. Zie www.obdhulp.nl. Wilt je dit toch zelf doen dan werkt het als volgt:

Stop de extender in de OBD-stekkerdoos.
Met de bijgeleverde klittenband kun je vervolgens de stekker op een goede plek bevestigen: het klittenbandrondje (haakjes) plak je op de zijkant van de stekker en de zachte zijde van het klittenband bevestig je op een gunstige plek in de auto. Het is belangrijk om het snoer veilig en goed weg te werken.

Storingsmeldingen
Een zeer beperkt aantal auto’s (<1%) geeft via het motormanagementsysteem aan dat er een apparaat in de OBD-poort zit die, als de auto rijdt, stroom verbruikt. Dit kan geen kwaad. Wij vragen je wel dit te melden aan ons. In overleg met de fabrikant wordt dit opgelost.

Let op: de stekker leest bepaalde gegevens van de auto. Omdat de stekker alleen leest, kan deze de auto nooit beïnvloeden en is er geen sprake van het overtreden van regels van autofabrikanten. De eventuele garantie blijft dus geldig.

Is het niet gelukt?
Geen probleem! Via deze button ga je naar een website waar voor jouw type auto exact staat beschreven waar de stekker geplaatst moet worden. Lukt het ook dan niet, rijd dan even langs uw garage. Daar kunnen zij het voor je regelen!

Lees hier meer over jouw privacy

Rijgedragverzekeringen vergelijken en afsluiten:

Contactgegevens Rijgedragverzekering:

Telefoonnummer: 072 509 22 63 ( ma. t/m zat. van 09:00 tot 17:00 )

Openingstijden:
09:00 tot 17:00 maandag
09:00 tot 17:00 dinsdag
09:00 tot 17:00 woensdag
09:00 tot 17:00 donderdag
09:00 tot 17:00 vrijdag
09:00 tot 17:00 zaterdag

Postadres:
Rijgedragverzekering.nl
Postbus 167
1860 AD Bergen N.H.