Schade melden bij de rijgedragverzekeraar

Een belangrijke reden dat je bij ons bent verzekerd is dat je een beloning krijgt bij goed rijgedrag.
Maar ook omdat je bij ons terecht kunt als je een schade hebt. Wij gaan je daarbij helpen.

Hieronder lees je hoe wij dat gaan doen.

Schade melden

Je hebt een schade gehad of bent betrokken geweest bij een aanrijding. Dat is heel vervelend. We willen je zo snel mogelijk op weg helpen met deze schade. Voor spoedeisende zaken is onze schadeafdeling ook telefonisch bereikbaar. Je kunt ons dan bellen van maandag tot en vrijdag van 09:00 tot 17:00. Daarom vragen we je bij niet spoedeisende zaken gebruik te maken van onderstaande mogelijkheden om de schade bij ons te melden:

Melding maken
Er zijn 4 manieren om melding te maken van de schade. Je maakt gebruik van onze app, via uw digitale polismap, per e-mail of doet dat schriftelijk.
 

1. Schademeldingen ontvangen wij het liefst via de App polismap.

Heeft u nog geen App? Download hier de app uit de App Store of Google Play. Melden kan hiermee ook offline. Handig voor als je langs de kant van de weg staat. Maak foto's van de voor-, en achterzijde van het schadeformulier en maak foto's van de schade aan jouw auto. Hiermee maak je het snelst een schademelding aan.
 

2. Schade melden via je eigen digitale polismap op mijn.polismap.nl met de computer.

 

3. Schade melden mag per e-mail : schade@dekilometerverzekering.nl ( + foto schadeaangifte formulier voor- en achterzijde )

 

4. Schade melden mag ook per post: Rijgedragverzekering.nl  Postbus 167  1860 AD  Bergen N.H.


Schadeformulieren downloaden:
Auto Europees Schadeaangifte Formulier ( PDF )

Volledig ingevuld schadeaangifte formulier
Wij ontvangen bij jouw schademelding ook het ingevulde schadeaangifteformulier. Dit formulier is door beide partijen ondertekend. Indien het een éénzijdig ongeval betreft dan vul je alleen jouw zijde in (Partij A). Wil je er op letten dat zowel de voor- als achterzijde zijn ingevuld van dit formulier? En dat het formulier ook duidelijk leesbaar is. Heb je geen schadeaangifteformulier? Download deze dan hier.

Toelichting
Indien het schadeaangifteformulier je te weinig ruimte geeft voor jouw toelichting maak dan een aparte toelichting.

Bevestiging ontvangst schadeformulier
Je ontvangt van onze schadeafdeling een e-mail ter bevestiging van ontvangst van de schademelding.

Hoe nu verder?
Van onze schadeafdeling krijg je een e-mail met verdere instructies.

Ruitschade
Je hoeft een ruitschade niet aan ons te melden. Maak alleen gebruik van de reparateurs zoals vermeld op jouw groene kaart indien je hiervoor bent verzekerd.

Diefstal
Doe direct aangifte bij de politie. Meld de diefstal bij het VbV en bel 055-7410001. Meld de diefstalschade daarna ook bij ons aan.

24 uur noodnummers
Verzekeraars Hulpdienst: Kijk op je groene kaart