UBI

De Usage-Based Insurance autoverzekering ( UBI ) worden in het buitenland ook wel Pay How You Drive autoverzekering genoemd. In Nederland noemen we deze autoverzekering met rijgedrag een rijgedragverzekering. 

Usage-Based Insurance ( UBI )

Het bepalen van de verzekeringspremie naar het gebruik ( Pay How You Drive ) van de auto is een verzekeringsvorm die in het buitenland al lang bekend is. De user based insurance autoverzekering komt al veel voor in Engeland, ItaliĆ«, Portugal, Amerika en Zuid-Afrika. Autoverzekeraars leggen hiermee het rijgedrag vast door middel van het plaatsen van een stekker, blackbox of telefoon in de auto. Ze kunnen daarmee het rijgedrag vastleggen en ook voorspellen. Ze maken hiervoor gebruik van algoritmes. De klant krijgt een beloning bij goed en veilig rijgedrag. De beloning bij een rijgedragverzekering kan in een geldelijke vorm zijn maar ook in de vorm van artikelen of diensten. Met de ubi-autoverzekering werken verzekeraars dus meer toe naar een individuele premie per persoon. De gebruiker bepaald in zekere zin zelf zijn beloning. En de gebruiker kan dit zelf bijsturen door bijvoorbeeld rustiger en dus veiliger te rijden. In Engeland is de rijgedragverzekering ook populair onder jonge bestuurders. 

Aanvullende diensten rijgedragverzekering
Een ubi-autoverzekering kent ook andere voordelen. Zo zullen rijgedragverzekeringen worden uitgebreid met aanvullende diensten. Doordat de positie van de auto ook bekend is, door middel van GPS, kunnen ook huldiensten worden ingeschakeld. Wanneer de auto plotseling tot stilstand is gekomen komt er melding binnen bij de verzekeraar en/of hulpdienst. Met deze e-call of emercengy call kunnen direct hulpdiensten worden ingeschakeld door de verzekeraar of hulpdienst. Ook kan de positie eventueel worden doorgegeven aan een schadehersteller. Het is door positiebepaling ook mogelijk dat je een waarschuwing van de autoverzekeraar krijgt wanneer er een zware hagelbui of storm je auto naderd. De aanvullende diensten zullen op korte termijn worden uitgebreid.

Rijgedragverzekeringen vergelijken en afsluiten:

Contactgegevens Rijgedragverzekering:


Telefoonnummer: 072 509 22 63 ( ma. t/m zat. van 09:00 tot 17:00 )

Openingstijden:
09:00 tot 17:00 maandag
09:00 tot 17:00 dinsdag
09:00 tot 17:00 woensdag
09:00 tot 17:00 donderdag
09:00 tot 17:00 vrijdag
09:00 tot 17:00 zaterdag

Postadres:
Rijgedragverzekering.nl
Postbus 167
1860 AD Bergen N.H.