Introductie pay-how-you-drive module ChipWise

Voogd & Voogd introduceert ChipWise, een pay-how-you-drive module met intelligente OBD-stekker waarmee de veilig rijdende klant tot 35% korting kan verdienen op de autoverzekering. De serviceprovider is de eerste partij die adviseurs in de gelegenheid stelt om verzekeringen van meerdere maatschappijen met deze technologie aan te bieden. Op dit moment zijn de huismerken ‘PersonenautoVoordeelPolis’ en ‘AutoPrismaPolis’ én autoverzekeringen van a.s.r verzekeringen, Delta Lloyd en Reaal met ChipWise verkrijgbaar.

De ‘veilig rijden’ polissen kunnen momenteel alleen door adviseurs voor hun klanten afgesloten worden, omdat de ontwikkeling voor consumenten nieuw is en het een zorgvuldige uitleg vereist. Klanten zouden te optimistisch kunnen kiezen voor een polis met ChipWise; daarom is het van belang dat de adviseur kan uitleggen hoe de rijscore, en dus de premiekorting, tot stand komt.

Privacy gewaarborgd
Consumenten die kiezen voor ChipWise krijgen een eigen online dashboard, waar ze hun rijgedrag en opbouw van de rijscore kunnen inzien. Dit dashboard is tevens beschikbaar als app. De detailinformatie met betrekking tot het rijgedrag is strikt vertrouwelijk en wordt niet geleverd aan derden. In het dashboard is ook een ‘wis-knop’ opgenomen, waarmee de verzekerde alle data anonimiseert. De adviseur, Voogd & Voogd Verzekeringen en de verzekeraar zien alleen de overall rijscore, die nodig is om de korting te verlenen. De ICT-afdeling van Voogd & Voogd kan achterliggende rijdata raadplegen. Dit gebeurt alleen op verzoek van de klant zelf of bij een aanrijding, in dat geval wordt de gedetailleerde informatie van vlak voor en vlak na de aanrijding aan de schadebehandelaar geleverd. ChipWise zal in dat opzicht ook een bijdrage gaan leveren aan een efficiëntere schadeafhandeling.

Passende premie
Voogd & Voogd verwacht met ChipWise niet alleen een aantrekkelijk product te bieden voor consumenten die relatief veilig rijden, maar ook meer inzicht te ontwikkelen in risicoprofielen. “De wijze waarop premiedifferentiatie traditioneel tot stand komt, doet vaak genoeg geen recht aan de persoon. Zo is de generieke leeftijdstoeslag voor jongeren eigenlijk te weinig gedifferentieerd. Met ChipWise hebben de jongeren die veilig rijden de mogelijkheid om een meer volwassen premie te krijgen,” aldus Bas de Voogd.

Rijgedragverzekering Nieuws

Lees alles over dé autoverzekering met korting voor je rijgedrag en vergelijk de premies op Rijgedragverzekering.nlTelefoonnummer: 072 509 22 63

of stel je vraag via WhatsApp op nummer 06 38 565 819

Openingstijden
09:00 tot 17:00 maandag
09:00 tot 17:00 dinsdag
09:00 tot 17:00 woensdag
09:00 tot 17:00 donderdag
09:00 tot 17:00 vrijdag
09:00 tot 17:00 zaterdag